Софийска окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на бащата на адвокат Савова

6 Януари 2015 г.

По повод публикация във в.“Труд“ под заглавие „Автомобил уби бащата на топадвокатка и избяга“ от 05.01.2015 г. и изявление в предаването „Здравей България“ по „Нова“ ТВ на г-жа Ирен Савова от 06.01.2015 г., пресцентърът на Прокуратура на Република България информира

По повод публикация във в.“Труд“ под заглавие „Автомобил уби бащата на топадвокатка и избяга“ от 05.01.2015 г. и изявление в предаването „Здравей България“ по „Нова“ ТВ на г-жа Ирен Савова от 06.01.2015 г., пресцентърът на Прокуратура на Република България информира:

Софийска окръжна прокуратура (СОП) е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че при управление на МПС е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на И.С.Х., като извършителят е избягал от местопроизшествието - престъпление по чл.343, ал.3, пр.3, б. „б“ от НК. В хода на разследването са извършени всички неотложни действия за разкриване на истината. Постъпилата в СОП молба от г-жа Ирен Савова, която е наследник на пострадалия, е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени.

Процесуално-следствените действия продължават.