Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, измамил трима с предложения за ортопедични матраци

2 Юли 2018 г.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, измамил трима с обещание за предоставяне на ортопедични матраци.

Обвинението срещу К. Н. е за това, че на  11.07.2017 г. и на 07.08.2017 г. в град Тетевен, х-л „Здравец”, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави облага за себе си, е възбудил и поддържал у другиго – трима човека, заблуждение, че ще им бъдат доставени ортопедични матраци и други стоки от фирма „Медилайф магнетик”ЕООД, и с това е причинил имотна вреда на тримата в общ размер от 1280 лв. Престъпление по чл.209, вр.чл.26 от НК.

Пострадалите лица били на почивка в хотел в гр.Тетевен, където присъствали на презентация на продукти на фирма, представена като „Медлайф магнетик“ЕООД - гр. София. Презентацията била проведена от обвиняемия К. Н. и още две лица. Тъй като представените продукти им харесали, пострадалите направили поръчка за различни изделия, предлагани от К. Н. Едната пострадала заявила масажиращ матрак, мериносова завивка, ортопедична възглавница, магнитен колан, магнитна постелка, като поръчката била на обща стойност 1080 лв. Бил съставен  Договор по индивидуална поръчка, съгласно който в брой били платени 300 лв., а  останалите 780 лв. трябвало да бъдат платени при доставката на продуктите. Впоследствие продуктите не били доставени. По същият начин другите пострадали, след презентация в хотел, водена от К. Н.,  сключили Договор за поръчка за масажиращ  матрак на стойност 980 лв., които били платени в брой, но  впоследствие матракът не е бил доставен, а парите  - невъзстановени. След жалба на пострадалите е установено, че К. Н. не е имал сключен трудов договор с фирма „Медлайф магнетик“ЕООД по времето, когато е правил презентации от нейно име.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.