Районна прокуратура – Габрово предаде на съд мъж за причиняване на телесна повреда на агресивен клиент

27 Юни 2018 г.

Районна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, причинил телесна повреда на агресивен клиент на заведение.

Обвинението срещу П. Н. е за това, че на 30.12.2017 г. в гр. Габрово, в клуб „Ъндърграунд“, чрез нанасяне на удари с юмрук в лицето, причинил тежка телесна повреда на Н. А., изразяваща се в увреждания на очната ябълка на лявото око, довели до постоянна слепота с лявото око, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди. Престъпление по чл. 131а, вр. чл. 131, вр. чл. 128, вр. чл. 29 от НК.

В ранните часове на 30.12.2017 г. пострадалият бил в клуб „Ъндърграунд“ и многократно смущавал спокойствието на другите клиенти на заведението. Около 04,00 часа той се приближил до компания  младежи и започнал да прави проблеми, като при  възникнал спор ударил едното момиче с юмрук в лицето. Момичето се разплакало и заедно с нейните приятели напуснали заведението. Същевременно барманът на клуба, разбрал за нанесения удар на момичето, решил, че повече не може да се справя сам с проблемния клиент и позвъни на обвиняемият и на още един мъж с когото имали уговорка, при конфликтни ситуации в клуб, да му оказват съдействие. Двамата мъже пристигнали в заведението, отишли до  проблемния клиент, след което обвиняемият му нанесъл тежки удари с юмрук в областта на лицето. От ударите Н. А. се  свлякъл на земята, след което мъжете го извели от заведението. Пострадалият си тръгнал, но в резултат на ударите, получил увреждания на очната ябълка  на лявото око, довели до постоянна слепота с лявото око.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.