По внесен от Софийска районна прокуратура обвинителен акт е осъдено лице за нанесена от него средна телесна повреда

10 Май 2018 г.

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Николай Михайлов е осъден за извършено от него престъпление по чл. 129, ал. 2, пр. 5 и 6, вр. ал. 1 НК.

На 29.03.2016 г. сутринта, около 09.00ч., служител на район „Студентски“ при Столична община, отишъл заедно със свидетелите З. и А., както и със служители на МВР в гр. София, ж.к. „Студентски град”, на поляна зад НСА „Васил Левски” и бл. 61. Там се намирала незаконна постройка, тип „барака“, обитавана от обв. Михайлов и св. А., за която те били уведомени две седмици по-рано, че ще бъде съборена, тъй като не е изградена съобразно законовите изисквания. След извършване на действията по събаряне на постройката, автокранът, управляван от св. З. започнал да почиства отпадъците. В този момент обв. Михайлов хвърлил камък по З., като му нанесъл удар в областта на главата. В резултат, на св. З.  била причинена контузия на мозъка, както и счупване на челната кост и лявата орбита – наранявания, покриващи признаците на средна телесна повреда по смисъла на закона.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП, а след приключване на разследването е изготвен и внесен обвинителен акт. С присъда на СРС, на Михайлов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години и шест месеца, изпълнението на което е отложено за срок от пет години.