Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за кражба от жилище, извършена докато собственичката му спяла

10 Май 2018 г.

На 24.06.2017 г. около 04:45 часа обв. Андрей Крамарски, заедно с неустановено по делото лице от мъжки пол, се намирали в гр.София, ул. „Омая“. Те забелязали, че до една от жилищните сгради има поставено строително скеле. Обв. Крамарски се покатерил по горепосоченото скеле, а другото лице останал на улицата, за да наблюдава и да предупреди обв. Крамарски при наближаване на хора или автомобили. От скелето обв. Крамарски се прехвърлил на терасата на едно от жилищата, обитавано от св.  Д., след което през отворения прозорец проникнал във вътрешността на апартамента - стая, в която Д. спяла. В едно от другите помещения, Крамарски намерил и взел чанта от плат, голям размер тип плажна, съдържаща епилатор марка „Браун“ и дрехи. След това обвиняемият  се върнал в стаята, в която спяла Д. и взел дамската й чанта, съдържаща  парична сума в брой – около  8 600 лв., както и други лични вещи. В този момент Д. се събудила и забелязала обвиняемия, който се намирал в близост до нея и държал в ръката си дамската й чанта. Д. се изправила и му казала да остави чантата й, при което обв. Крамарски носейки гореописаните вещи бързо излязъл през прозореца на терасата и се спуснал надолу по строителното скеле. Д. съобщила за случилото се на органите на МВР, а по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП.

В хода на производството на Крамарски е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и „Б“ НК (кражба, извършена в условията на опасен рецидив). Разследването е приключено, като на 10.05.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу обвиняемия за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.