Една година и 6 месеца лишаване от свобода ще търпи осъден за кражба при условията на опасен рецидив и ползване на чужда дебитна карта след одобрено от съда споразумение с ОП – Търговище

10 Май 2018 г.

35-годишният Иван Маринов от търговищкото село Лиляк признал вината си за извършените от него две престъпления – кражба на чужди вещи при условията на опасен рецидив и използване на чужда банкова карта, и сключил споразумение с Окръжната прокуратура в Търговище. То е било одобрено от състав на Търговищкия окръжен съд.

Със съдебния акт на Маринов били наложени две наказания. За кражбата по член 194, ал. 1 от НК, извършена при условията на опасен рецидив, съдът му наложил наказание 1 година и 6 месеца затвор при строг режим. За престъплението по член 249, ал. 1 от НК наложеното наказание било 8 месеца лишаване от свобода при строг режим. На основание член 23, ал. 1 от НК съдебният състав определил Иван Маринов да търпи най-тежкото наказание, а именно 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. Зачетено е било и предварителното задържане на подсъдимия от 13 март тази година, два дни след извършване на престъпленията.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски за близо 200 лева. Той вече е възстановил причинените вреди на пострадалия свой съселянин.  

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и е окончателно.