Софийска районна прокуратура задържа две лица за извършен от тях грабеж

10 Май 2018 г.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

 - На 18.03.2018 г., в гр. София, бул. „България“, в близост до спирка на масовия градски транспорт, са били отнети чужди движими вещи – яке, съдържащо паричната сума от 80 лв., както и кутия цигари, от владението на Н. Б., с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като за това е употребена сила – нанесени били удари в областта на лицето и тялото на Никола Белишки.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са Реми Рей Тарек Крис, както и Х. И. (непълнолетен), които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК, а за И. – вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането им в сградата на СРС на 11.05.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.