По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража молдавски гражданин, обвинен за кражба на дрехи от магазин, разположен в бургаски МОЛ

24 Април 2018 г.

По искане на Районна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Андрей В. (на 39г.). Той е обвинен за това, че на 20.04.2018г., около 16.00 ч. в гр. Бургас, ж.к. „Славейков“, ул. „Янко Комитов“, от магазин „Спорт Вижън“, като използвал  техническо средство – магнит, направил опит да отнеме чужди движими вещи  - дрехи ( на обща стойност 619 лв.), от владението на  собственика им, без негово съгласие  с намерението противозаконно да ги присвои, като престъплението е останало недовършено по независещи от дееца причини (бил е задържан от охраната на търговския обект) – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, пр.1, пр.2, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че молдавския гражданин е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Андрей В. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.