По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено разследването и е внесен обвинителен акт за хулиганство при шофиране

24 Април 2018 г.

На 10.06.2017 г., около 16.45 часа, в гр. София, ж.к. „Надежда“, свид. О. К. управлявала лек автомобил, марка „Сеат“, модел „Кордоба Варио“, като се движела от ул.  “Хан Кубрат“ към Централна ЖП гара - София. В автомобила пътувала и майката на К. – В. К. В същото време в района на надлез „Надежда“ се намирал и обв. Марио Кирилов, който се придвижвал с лек автомобил марка „Ауди“, модел „А4“. Кирилов настигнал управлявания от К. автомобил, като сигнализирал на последната със светлинен и звуков сигнал. В същото време, изравнявайки се с другото превозно средство, Кирилов започнал да отправя на висок глас нецензурни и обидни реплики спрямо К., след което хвърлил и тежък, неустановен предмет по автомобила й. Впоследствие Кирилов извадил от вътрешността на автомобила пластмасово шише с вода и изпразнил съдържанието му върху К. и К. След това замахнал с шишето към водача К., но тъй като тя бързо затворила стъклото на автомобила, не успял да я удари. Тогава обвиняемият започнал да блъска с юмруци по тавана на лекия автомобил, управляван от К., продължавайки на висок глас да отправя обидни реплики към шофьора. В това време К. успяла да се свърже посредством мобилния телефон на майка си с тел. 112, като сигнализирала за случилото се.

Пристигналите на място полицейски служители задържали Кирилов, а по случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП. В хода на производството на Кирилов е повдигнато обвинение по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 1 НК. Разследването е приключено, като на 24.04.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Кирилов за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.