Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу извършител на серия от въоръжени грабежи на търговския оборот от бензиностанция в столицата

24 Април 2018 г.

С внесен от СРП на 24.04.2018 г. обвинителен акт, Филип Чинков е обвинен в това, че:

На 29.03.2017 год., около 05.00, часа в гр. София,  в кв. „Обеля“, ул. „Лихачов“, от бензиностанция „Петрол“ АД, отнел чужди движими вещи – наличната сума от оборота на търговския обект в размер на 2174.89 лв., собственост на „Петрол“ АД, от владението на Р. К., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплаха – насочил пистолет за газови и халосни патрони марка „VOLTRAN“ срещу К. и му казал „Дай парите!“.

На 07.04.2017 год., около 04.30 часа в гр. София, в кв. „Обеля“, ул. „Лихачов“, от бензиностанция „Петрол“ АД, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – наличната сума от оборота в размер на 2122.12, от владението на В. Б., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплаха – насочил пистолет за газови и халосни патрони марка „VOLTRAN“ срещу Б., но деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини, а именно оказана съпротива и противодействие от страна на Б.

Описаните по - горе деяния са извършени от Чинков в условията на продължавано престъпление, като приложимата в случая правна квалификация попада в разпоредбата на чл. 198, ал. 1, пр. 2,  вр. чл. 26, ал. 1 НК.

Предстои делото срещу  Чинков да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.