Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Димитър Х., подсъдим за извършване на грабеж в условията на опасен рецидив

23 Април 2018 г.

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Димитър Х. (на 36 г.). Той е подсъдим за това, че на 06.03.2018 г. в гр. Сливен, в района на Общински пазар, в условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – пари, от владението на Валентин К., с намерението противозаконно да я присвои, като употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1 от НК.

Подсъдимият е криминално проявен и осъждан повече от 30 пъти за тежки умишлени престъпления, за които е изтърпявал ефективно наказание „лишаване от свобода“. За периода 03.03.2018 г. – 07.03.2018 г.  Димитър Х. бил пуснат в отпуск от администрацията на Затвора.

На инкриминираната дата подсъдимият се намирал в района на Общинския пазар в гр. Сливен, където употребил голямо количество алкохол. По същото време на пейка в края на пазара стоял и пострадалият В. К.Повлиян от изпития алкохол  и без повод и причина подсъдимият се приближил до пострадалия и го изритал. В. К. се изплашил и побягнал. Димитър Х. го подгонил и успял да го застигне, хванал го за ревера иго ударил два пъти с юмрук в гърдите, а след това взел парите, които пострадалия носил в себе си. Димитър Х. бил задържан по – късно същия ден.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 30.04.2018 г.