По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 21-годишен мъж за кражби на вещи от леки автомобили

20 Февруари 2018 г.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Илия Ф., на 21 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода 01.02.-04.02.2018 г., на четири пъти, в условията на продължавано престъпление и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот /счупване на стъкла на автомобили и дръжка на шофьорска врата на автомобил/ е отнел чужди движими вещи-

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Илия Ф., на 21 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода 01.02.-04.02.2018 г., на четири пъти, в условията на продължавано престъпление и чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот /счупване на стъкла на автомобили и дръжка на шофьорска врата на автомобил/ е отнел чужди движими вещи- 3 СД-плеъра и една акумулаторна батерия от владението на собствениците им, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, деянието е извършено в условията на повторност – престъпление по чл.195 ал.1 т.3 и т.7 вр.с чл.194 ал.1 вр.с чл.28 ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият Илия Ф. отнел посочените по-горе вещи от автомобили, които били паркирани на различни места в гр.Мъглиж. На три от автомобилите счупил стъкло на предна или задна врата, след което прониквал в купето, на четвъртия разбил дръжката на вратата. Отнетите вещи продал на различни лица. След разкриване на престъплението вещите били установени и върнати на собствениците им.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна и дактилоскопна експертизи, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е осъждан за две престъпления против собствеността - кражби. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години и е извършено в изпитателния срок на предхождащо осъждане.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Ст.Загора.