Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за отрязани 14 бр. дървета от парк „Западен парк“ в столицата

25 Януари 2018 г.

На 11.02.2017 г., обвиняемият Веско Методиев взел решение противозаконно да сече дърва за огрев на територията на „Западен парк“ в гр.София.

На 11.02.2017 г., обвиняемият Веско Методиев взел решение противозаконно да сече дърва за огрев на територията на „Западен парк“ в гр.София. В изпълнение на това решение, той се качил в каруца с впрегнат кон и около 14:40 часа на същата дата отишъл в парка. След като оставил каруцата на една от алеите в парка, той навлязъл сред дървесната растителност, където посредством носена от него брадва започнал да сече различни видове дървета, общинска собственост. Действията на обв. Методиев били забелязани от свидетелите Х. Н. и К, които по същото време се разхождали в парка. Тe веднага съобщили за случващото се на органите на МВР, като на място били изпратени полицейските служители при 03 РУ-СДВР - св.Й. и И., които задържали обвиняемия Методиев, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на производството на Методиев е повдигнато обвинение по чл. 216, ал. 1 НК, което се наказва с наказание „лишаване от свобода“ до пет години.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 25.01.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Методиев за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.