По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказаниe от 3 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ на Методи Т., подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост

25 Януари 2018 г.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказаниe от 3 г. и 10 м. „лишаване от свобода“ на Методи Т. (на 38 г., от гр.София).

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът наложи наказаниe от 3 г. и 10 м. „лишаване от свобода“ на Методи Т. (на 38 г., от гр.София). Той е подсъдим за това, че на 14.04.2014 г. на АМ „Тракия“, в района на км. 282, в отсечката между паркинга до с. Кабиле, обл.Ямбол и кръстовището с път I-7 - пътен възел до с. Зимница, обл.Ямбол, в посока от гр.София за гр.Бургас, при управление на лек автомобил „Мазда” с превишена скорост – около 164 км/ч., след употреба на алкохол – с концентрация на алкохол в кръвта си 1,89 промила,  нарушил правилата за движение, в резултат на което е предизвикал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта на Камен Й. от гр.София, като деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. 1, б. „б”, предл. 1, вр. ал. 1, б. „в”, вр.чл. 342, ал. 1 от НК.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 4 години.

Пострадалият и подсъдимият били приятели и пътували заедно в лекия автомобил, който бил управляван от Методи Т. Повлиян от употребения алкохол, водачът допуснал самостоятелно ПТП, в резултат от което пострадалият е починал.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.