Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за жена и мъж, разпространявали наркотици

16 Ноември 2017 г.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъдат взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за Биляна К. и Добрин Д. бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми за разпространение на различни видове наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, след като били установени като активни участници в пазара на наркотици във Варна по време на специализирана полицейска операция на Второ РУ на МВР.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъдат взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за Биляна К. и Добрин Д. бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Двамата са обвиняеми за разпространение на различни видове наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, след като били установени като активни участници в пазара на наркотици във Варна по време на специализирана полицейска операция на Второ РУ на МВР. До днешното определение на Варненския окръжен съд, с което на двамата обвиняеми бяха наложени най-тежките мерки за процесуална принуда, Биляна и Добрин бяха задържани с постановление на Окръжната прокуратура за срок до 72 часа.

При операцията е бил установен и трети участник – Калоян С., който е с повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества.

И тримата са наркозависими и осъждани.

При личен обиск на лицата и при претърсване на автомобили и жилища във Варна са намерени и иззети различни видове забранени за притежаване наркотични вещества. По експертни справки намерените при обиските и претърсванията наркотици са реагирали на хероин и амфетаминопроизводни.