Районна прокуратура –Велико Търново предаде на съд двама за противозаконно отнемане на леки автомобили

23 Октомври 2017 г.

Районна прокуратура –Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама за противозаконно отнемане на два леки автомобила, които изоставили без надзор.

Районна прокуратура –Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама за противозаконно отнемане на два леки автомобила, които изоставили без надзор.

Обвинението срещу Кольо К. и  Йордан М. /като непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си/ е за това, че на 21.10.2016 г. в гр.Бяла, обл.Русе,  противозаконно отнели чуждо моторно превозно средство – лек автомобил «Форд Фиеста», от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие моторното превозно средство е оставено без надзор в землището на с.Баниска, обл.Русе на път между селата Бъзовец и Баниска. Същият ден в с.Баниска, двамата  отново противозаконно отнели чужд лек автомобил «Форд Галакси», от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие го изоставили без надзор  в район на ж.п. гара Полски Тръмбеш. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление. Престъпление по чл.346, вр. чл.26, вр. чл.20,  вр.чл. 63 от НК.

Двамата обвиняеми са осъждани, като Кольо К. към момента изтърпява наказание лишаване от свобода в Затвора Белене.

На 20.10.2016 г. били заедно в питейно заведение в гр.Бяла. Двамата били приятели и често извършвали в съучастие престъпления против собствеността. Решили да отнемат лек автомобил и да се придвижат с него до с.Баниска, където живеела майката на Кольо К. В ранните часове, видели автомобил, който не бил заключен, а контактният му ключ бил на таблото, привели го в движение и отпътували. На разклон преди с.Баниска изоставили автомобила без надзор, поради липса на гориво. Продължили пеш до с.Баниска,  където открили друг лек автомобил и го привели в движение и с него отпътували до гр.Бяла, а след това продължили за гр.Полски Тръмбеш, където изоставили колата в района на ж.п гарата без надзор. Автомобилът бил управляван последователно и от двамата обвиняеми.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.