Районна прокуратура – Ловеч предаде на съд търговец за продажба на маркови дрехи без съгласието на притежателя на марката

16 Октомври 2017 г.

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж за продажба на маркови стоки, без право на това.

Обвинението срещу Славчо М. е за това, че на 24.08.2016 г. в гр. Ловеч, на търговски обект - сергия за продажба на дрехи и в лек автомобил Мерцедес Ц 180“, паркиран зад сергията, използвал в търговската дейност (чрез предлагане за продажба) марки по смисъла на ЗМГО.

Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж за продажба на маркови стоки, без право на това.

Обвинението срещу Славчо М. е за това, че на 24.08.2016 г. в гр. Ловеч, на търговски обект - сергия за продажба на дрехи и в лек автомобил Мерцедес Ц 180“, паркиран зад сергията, използвал в търговската дейност (чрез предлагане за продажба) марки по смисъла на ЗМГО. Предлагал с марката ADIDAS (Адидас) 9 бр. спортни комплекти (анцузи мъжки с качулка); 8 бр. спортни комплекта анцузи от горна и долна част дамски без качулка и 8 бр. мъжки анцугови долнища и на марката PUMA (Пума) - 3бр. дамски анцугови долнища. Всичко на обща стойност 3558 лева, като деянието извършил без съгласието на притежателите на изключителните права върху тези марки: “Adidas” AG („Адидас“ АГ) - Германия и “Adidas International Marketing” („Адидас Интернешънъл Маркетинг“) – Холандия - за марката “ADIDAS” („АДИДАС“) и „PUMA SE“ („Пума СЕ“) – Германия - за марката “PUMA” („ПУМА“). Престъпление по чл.172б,ал.1 НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.