Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд четирима извършители на кражби

8 Септември 2017 г.

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд четирима извършители на кражби.

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд четирима извършители на кражби.

Внесеният от прокуратурата обвинителен акт срещу Юлиян Н., Росалин Й. и Младен М. е за това, че на 05.05.2016 г. в с.Павел, общ. П.Тръмбеш, в съучастие, чрез използване на МПС – лек автомобил „Фиат“, в немаловажен случай и условията на повторност, отнели от владението на собствениците, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 600 лева. - престъпление по чл.195, ал.1, вр. чл.194, вр. чл.28,вр. чл.20 от НК.

Тримата обвиняеми са осъждани.

На 05.05.2016 г., с лек автомобил отишли в дома на пострадалите и им предложили да сменят улуците. Докато разговаряли и отвличали вниманието на собствениците, незабелязано единият влязъл в къщата и откраднал парите им.

Районна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда обвинителен акт и срещу 46-годишен мъж извършил кражба на вещи от чуждо жилище.

Обвинението срещу Александър М. е за това, че на 23.06.2017 г. в с. Хотница, общ. В. Търново, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – взломяване на прозорец, отнел от владението на собствениците чужди движими вещи - мобилен телефон марка „Самсунг“, таблет марка „Самсунг“ с карта памет и 250 британски паунда – всички вещи на обща стойност 964,47 лева, като кражбата извършил повторно и случаят е немаловажен – престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, вр. чл. 28 от НК.

Обвиняемият работи като пастир в с. Хотница. Осъждан е многократно за извършени кражби. Пострадалите са поданици на Кралство Великобритания и Северна Ирландия и притежават имот в с. Хотница, който посещават два пъти годишно. Възползвайки се от отсъствието им обвиняемият проникнал в имота, за да извърши кражбата. Взетите вещи продал, а валутата обменил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.