Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд жена за ползване на чужда дебитна карта и кражба на портмоне

29 Август 2017 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишна продавачка в магазин за ползване на чужда дебитна карта и кражба на портмоне.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишна продавачка в магазин за ползване на чужда дебитна карта и кражба на портмоне.

Обвинението срещу Лиляна Т. е за това, че на 28.04.2017 г., в периода 13:23 ч. - 13:24 ч., в гр. Ябланица, от банкомат, използвала чужд платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра и изтеглила сумата от 440 лв., като деянието не представлява по-тежко престъпление. На жената е повдигнато и обвинение за това, че на същата дата в гр. Ябланица, в магазин „Домашни потреби“, отнела чужди движими вещи – портмоне на стойност 21 лв. и намиращите се в него 70 лв., от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпления по чл.249,ал.1 и по чл.194,ал.1 от НК.

Обвиняемата работела като продавач-консултант в магазин „Домашни потреби“ в гр. Ябланица. На 28.04.2017 г. в магазина влязъл клиент, разгледал соларни лампи, като имал намерение да вземе повече бройки. Харесал един вид и извадил от чантата си портмонето. Платил с банкнота от 20 лв. и тъй като обвиняемата му казала,че не може да му върне ресто, започнал да търси монети, като оставил портмонето на рафта. Събрал необходимата сума, платил и с продавачката излезли, за да проверят колко такива лампи има в наличност, като се уговорили да му ги запази. След това клиента си тръгнал. Обвиняемата се върнала и видяла портмонето. Вътре имало две дебитни карти с листчета с написан ПИН-код и пари. Прибрала парите и картите. След известно време пострадалият разбрал,че си е забравил портмонето и се върнал в магазина. Попитал продавачката къде е портмонето, но тя отговорила, че не го е виждала. Още същият ден обвиняемата отишла до банкомат, проверила наличността и изтеглила от дебитната карта на два пъти общо 440 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.