Едноличен търговец, използвал неправомерно маркови стоки е осъден след споразумение с Районна прокуратура - Ловеч

10 Август 2017 г.

След одобрено споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Ловеч, 68-годишен едноличен търговец е осъден за използване на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителните права.

След одобрено споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Ловеч, 68-годишен едноличен търговец е осъден за използване на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителните права.

Борислав К. се призна за виновен за това, че на 13.09.2016 г., в гр. Угърчин, обл. Ловеч, в района на Кооперативен пазар, като ЕТ „Д.-Д. К.-Б. К.“, без съгласието на притежателите на изключителното право – „Адидас” АГ (Adidas AG) – Германия, представлявано от „Арсис Консултинг” гр. София и „Пума“ СЕ (PUMA SE) - Германия, използвал в търговската си дейност марките “ADIDAS” и „PUMA“, обекти на това изключително право (регистрирани в Патентно ведомство на Република България по реда на Мадридската спогодба за международна регистрация на марките), като предлагал за продажба стоки, без правно основание (8 броя спортни комплекти – горнище и долнище с изобразена търговска марка "Adidas", 1 брой горнище от спортен екип с изобразена търговска марка "Adidas", 1 брой яке с изобразена търговска марка "Adidas" и 1 брой спортен комплект-горнище и долнище с изобразена търговска марка "Puma" - всички стоки на обща стойност 289.50 лв. ) - престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вината - пряк умисъл.

Наложено му е наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца и пробационната мярка да се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично за срока на наказанието.

Предметът на престъплението следва да се отнеме в полза на държавата и да се унищожи.

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.