Трима непълнолетни са осъдени за извършена поредна кражба, след споразумение с Районна прокуратура - Луковит

10 Август 2017 г.

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура - Луковит и постигнато в съдебната фаза споразумение трима непълнолетни са осъдени за извършена поредна кражба.

След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура - Луковит и постигнато в съдебната фаза споразумение трима непълнолетни са осъдени за извършена поредна кражба.

В. В, М.С и Ц. Т. се признаха за виновни за това, че на 07.01.2016 г., около 18.30 ч., в гр.Луковит, Ловешка област, като непълнолетни, но като са могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си, при условията на повторност и немаловажен случай, в съучастие като извършители, противозаконно отнели чужда движима вещ – охранителна камера от НУ„Инж.Георги Вълков“ със стойка и кабел на стойност 135 лв., без съгласието на ръководството, с намерение противозаконно да я присвоят - престъпление по чл. 195 ал.1, вр.чл.194 ал.1вр.чл.63 ал.1, вр.чл.20 и чл.28 от НК.

Обвиняемите по време на деянието били непълнолетни, като и тримата имали предходни осъждания за посегателство против собствеността. На 07.01.2016 г., късния след обяд, тримата се събрали в двора на НУ „Инж.Г. Вълков“, гр. Луковит. В един момент забелязали монтираната охранителна камера на входа на училището и решили да я вземат и продадат. Без проблем изтръгнали камерата и я взели. Същата вечер я продали за 10 лв. и с парите си купили сандвичи и цигари.

За извършеното престъпление на В.В. и Ц.Т. е наложено наказание пробация, с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и десет месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото - 200 часа в рамките на две поредни години. На М.С. е наложено наказание пробация със същите пробационни мерки, но за срок от единадесет месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото - в размер на 200 часа в рамките на една година.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.