По обвинителен акт на Районна прокуратура- Кърджали е осъден 35-годишен шофьор за управление на автомобил след употреба на алкохол

12 Юли 2017 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали  е осъден  Гьонул М. ,на 35 г., за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на алкохол над 0,5 на хиляда, след като е бил осъждан за същото деяние  – престъпление по чл. 343б, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, глоба от 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

 

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали  е осъден  Гьонул М., на 35 г. за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на алкохол над 0,5 на хиляда, след като е бил осъждан за същото деяние  – престъпление по чл. 343б, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, глоба от 500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година.

На 23 срещу 24 септември 2016 г. в гр. Кърджали, служители на МВР спрели за проверка Гьонул М. , който управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген“.  Водачът бил изпробван с технически уред  „Алкотест Дрегер“, който отчел 1,03 промила алкохол.  До момента Гьонул М. е бил осъждан два пъти за шофиране след употреба на алкохол - през 2009 г. и 2013 г., за които осъждания не е реабилитиран. Присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Кърджали и е влязла в сила.