Двама осъдени за хулиганство и повреждане на чужд автомобил по обвинение на Районна прокуратура – Луковит

12 Юни 2017 г.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с  Районна прокуратура – Луковит двама мъже, повредили чужд автомобил и хулиганствали са осъдени.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с  Районна прокуратура – Луковит двама мъже, повредили чужд автомобил и хулиганствали са осъдени.

Красимир М. и Методи Р. се признаха за виновни за това,  че на 06.11.2014 г., около 09.00 часа в гр. Луковит, обл. Ловеч, ул. „Г.С. Раковски”, в непосредствена близост до сградата на Районен съд гр. Луковит, канторите на Нотариуса и адвокати,  в съучастие, умишлено повредили и унищожили части на чужда движима вещ - лек автомобил „БМВ”  /унищожени  декоративна решетка, преден капак на двигателя, 2 бр. огледала за задно виждане, волан, ключ за мигачи, дръжка на врата, шибидах, 4 бр. автомобилни гуми, предно и задно стъкло, 4 бр. стъкла на врати, предни  фарове, спопове,  преден и заден капак,  предна  и  задна лява врата/, като са причинени значителни вреди на обща стойност 6990,31лв. - престъпление по чл.216, ал.5, вр.ал.1, вр. чл.20 от НК.

Двамата са осъдени за  това, че  в съучастие   извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – крещяли, размахвали бухалка, безпричинно започнал да удрят и чупят частите на лек автомобил „БМВ”,  като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено пред множество граждани. По отношение на Методи  Р. деянието е извършено след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода - престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20 от НК 

Красимир  М. е осъден на  девет месеца лишаване от свобода, при строг режим. Методи Р. ще изтърпи наказание от една година и  четири месеца лишаване от свобода при  строг режим.

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.