Районна прокуратура – Горна Оряховица предаде на съд мъж мамил с „печеливши“ лотарийни билети

7 Юни 2017 г.

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен мъж за измама с подправени лотарийни билети.

Обвинението срещу Даниел С. е за това, че в периода от 09.06.2016 г. до 07.10.2016 г., в гр. Лясковец и в с. Първомайци, общ. Горна Оряховица, действайки при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение в трима продавачи, като създал у тях неверни представи, че е закупил печеливши билети от моментна лотарийна игра „Национална лотария“, разновидност „Златните пирамиди 3” с печалба в размер на по 50 лева и на 100 лева, които трябва да му изплатят – и им причинил имотна вреда общо в размер на 200 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26 от НК.

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен мъж за измама с подправени лотарийни билети.

Обвинението срещу Даниел С. е за това, че в периода от 09.06.2016 г. до 07.10.2016 г., в гр. Лясковец и в с. Първомайци, общ. Горна Оряховица, действайки при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение в трима продавачи, като създал у тях неверни представи, че е закупил печеливши билети от моментна лотарийна игра „Национална лотария“, разновидност „Златните пирамиди 3” с печалба в размер на по 50 лева и на 100 лева, които трябва да му изплатят – и им причинил имотна вреда общо в размер на 200 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време, действайки при условията на продължавано престъпление съзнателно се ползвал от подправени официални удостоверителни знаци - три броя билети от моментна лотарийна игра „Национална лотария“, разновидност „Златните пирамиди 3” - престъпление по чл. 276, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемият имал нужда от парични средства и решил да си ги набави по противозаконен начин, като въвежда в заблуждение работещите в търговски обекти, че е закупил печеливши лотарийни билети, посредством представянето на преправени такива, в резултат на което да получи съответната печалба. В изпълнение на решението си обвиняемият влизал в магазин, купувал лотариен билет, след което излизал и не след дълго се върнал, като носел със себе си преправен лотариен билет от същата игра. Поправката се изразявала в механично поправяне на число с което билетът ставал печеливш. Водени от тези неверни представи, продавачите му изплащали сумата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.