Мъж, причинил смърт по непредпазливост е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Велико Търново

29 Май 2017 г.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен  акт срещу 49- годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост.

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен  акт срещу 49- годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обвинението срещу Красен З. е за това, че на  21.05.2016 г., в гр.Велико Търново, причинил по непредпазливост смъртта на Пламен С., вследствие на умишлено нанесена му на 10.05.2016 г. в гр. Горна Оряховица, на ул.“Цар Освободител”, пред № 113, тежка телесна повреда, изразяваща се в тежка черепномозъчна травма,  довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота - престъпление по чл.124 ал. 1, вр.чл. 128 ал. 2, вр.ал. 1 от НК

На 10.05.2016 г. около 8:30 - 9:00 часа обвиняемият излязъл от вкъщи, за да закара автомобила си на ремонт, като в жилището останала съпругата и дъщеря им. Между 9:00-10:00 часа в домът влязъл пострадалият във видимо нетрезво състояние. Първа го видяла дъщерята, която извикала изплашено майка си. Жената се развикала да напусне къщата, а от своя страна пострадалият поискал да му даде пари. Тогава жената  му казала, че ще се обади на мъжа си и взела телефона, при което неканения посетител излязъл.  Притеснената съпруга се обадила на мъжа си и му казала за случая, като му описа как изглежда мъжа влязъл в жилището им. Обвиняемият веднага тръгнал към дома си и в района на сградата на ССТ „Секция за Сигнализация и Телекомуникации“ видял мъж, на който външният вид съвпадал с описанието дадено. Тогава спрял колата, отишъл при пострадалия, хванал го за дрехата, нанесъл му удар с ръка в главата, съборил го на земята и продължил да нанася удари с ръце и крака на пострадалия по тялото и главата.

 По това време в района с лекия си автомобил преминал  служител на ОД на МВР В. Търново. Видял случващото се и веднага спрял. След като слязъл отишъл на място, където пострадалият  лежал  на асфалта по гръб, с кръв по лицето,  без да мърда. До него стоял обвиняемият, който бил видимо раздразнен и му казал, че трябва да задържи пострадалия, тъй като е влизал в домът му, уплашил е жена му и детето и е искал пари.

На обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.