Непълнолетен, извършил поредна кражба е предаден на съд от Районна прокуратура - Свищов

18 Май 2017 г.

Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен за извършена поредна кражба.

Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен за извършена поредна кражба.

Обвинението срещу Емил Р. е за това, че на 23.03.2017 г. в с.Александрово, общ.Свищов, като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, чрез използване на специален начин – особена ловкост и действайки при условията на повторност, като случаят е немаловажен, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – маратонки, шал,  яке, шапка, боксерки, лаптоп,   мобилен телефон марка „Samsung Galaxy J5“, мобилен телефон марка „Alcatel One Pop“ ,сребърна плочка с тегло 5 гр. и  чифт обеци от бяло злато с тегло 2 гр., всичко на обща стойност 537,41 лв., от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.195, ал.1,  вр. чл.194, ал.1, вр.чл.28, ал.1, вр.чл 18, ал.1,  вр.  чл. 63 ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан 14 пъти за различни престъпления от общ характер, като последната му присъда е влязла в сила на 16.03.2017 г. като  му е определено едно общо наказание, лишаване от свобода за срок от осем месеца, което е  групирано с наказанията наложени му по предишни присъди за престъпления по чл. 346 от НК и по чл. 195 от НК.

На 23.03.2017 г., Емил Р. бил в с. Александрово и около 23.00 часа,  отишъл до дома на ул. „9-та“ с намерението да извърши кражба. Влязъл в двуетажната къщата като се промушил през отворен малък прозорец на банята. Започнал да обикаля в помещенията на първия етаж, светейки си със запалка и  да прибира различни вещи в найлонова торба, с намерението да ги вземе. Точно в този момент собственикът  се прибрал в дома си и заварил крадеца.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.