Районна прокуратура - Велико Търново задържа за 72 часа рецидивист опитал да източи гориво от румънски ТИР

17 Май 2017 г.

Районна прокуратура в град Велико Търново задържа за срок до 72 часа 42-годишен мъж от град Русе опитал да източи гориво от румънски ТИР.

Иван Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 16.05.2017 г. в гр. Велико Търново, местност „Дълга лъка“ в условията на опасен рецидив чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот - капачка и метална цедка на резервоара на товарен автомобил „DAF“ с влекач и чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген Пасат

Районна прокуратура в град Велико Търново задържа за срок до 72 часа 42-годишен мъж от град Русе опитал да източи гориво от румънски ТИР.

Иван Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 16.05.2017 г. в гр. Велико Търново, местност „Дълга лъка“ в условията на опасен рецидив чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот - капачка и метална цедка на резервоара на товарен автомобил „DAF“ с влекач и чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и технически средства - отвертка и метален лост тип „кози крак“, направил опит да отнеме чужди движими вещи - 360 литра дизелово гориво на обща стойност 712,80 лева, собственост на DAB CARGO S.R.L със седалище гр. Сибиу, Румъния, от владението на румънския гражданин Георге-Мариус Ж. без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини - престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 от НК.

Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение задържане по стража в Районен съд - Велико Търново.