По бързо производство на Районна прокуратура – Луковит рецидивист е осъден за хулиганство

27 Април 2017 г.

Николай Т. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по бързо производство на Района прокуратура – Луковит.

Николай Т. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим по бързо производство на Района прокуратура – Луковит. Той е признат за виновен за  това, че на 06.04.2017г., около 15.15 часа в гр. Луковит, в сградата на Община Луковит, пред множество граждани и служители на Общинската администрация, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – крещял, нагрубявал, заплашвал с палеж на жилището и саморазправа служителката на Общинската администрация Луковит, крещял и заплашвал, че ще краде от дома й и ще подпали личния автомобил на друга служителка, гл. експерт при Общински съвет Луковит,  като с виковете си пречел на останалите служители да изпълняват нормално служебните си задължения и деянието е извършено при условията на опасен рецидив/след като е бил осъждан - престъпление по чл.325, ал.5, вр. ал.1, вр. чл.29 от НК 

       Пострадалата заемала длъжността Началник отдел „Развитие и устройство на територията и общинска собственост” към Община Луковит.  Обвиняемият имал проблем с жилището, което обитавал - фургон, поставен върху общински имот, който трябвало да се премести от общинския имот в друг такъв, където имало негови роднини. Роднините му обаче не го искали там. Поради тази причина  в началото на април 2017г.  обвиняемият посещавал служителката като настоявал същата да реши жилищния му проблем. На 06.04.2017г. обвиняемият, за пореден път отишъл в  Община Луковит и отново започнал да настоява тя да му намери общинско жилище.  Служителката му   обяснила, че към момента  Общината не разполага със свободни общински жилища и има процедура, която следвало да се спази.  Обвиняемият, недоволен от отговор, започнал да вика, да  крещи, нагрубявал служителката, заплашвал с палеж на жилището й, заявил, че знае къде живее и да очаква  саморазправа същата вечер от него. Обвиняемият излязъл в коридора, където продължил да сипе закани, обиди и заплахи по адрес на общинската служителка, в присъствието на служители и граждани, които се намирали в сградата.  След това Николай Т. отишъл и при секретарката на Кмета, за да търси Кмета, за съдействие. Там била и  главния експерт при Общински съвет Луковит. Като я видял обвиняемият започнал да заплашва и нея, че ще краде от дома й и ще подпали личния й автомобил. Агресивното му поведение наложило съдействие на полицейските служители.

 Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Ловеч