Осъдителна присъда за кражба на портмоне и опит да ползва дебитна карта след обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч

25 Април 2017 г.

25-годишен мъж, извършил кражба на пари и направил опит да ползва чужда дебитна карта на хазаи е осъден след обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч.

25-годишен мъж, извършил кражба на пари и направил опит да ползва чужда дебитна карта на хазаи е осъден след обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч.

Данаил Д. е признат за виновен за това, че на  06.03.2016 г., в гр. Ловеч, от дом на ул. Христо Ботев, отнел от владението на жена – негова хазайка дамско портмоне и сумата от 340 лева, без съгласието на собственика с намерение противозаконна да ги присвои - престъпление по чл. 194, ал.1 от НК.  Същият ден, при условията на продължавано престъпление, от персонален компютър, собственост на негов познат, направил опит да използва и в 16:17 часа използвал платежен инструмент – дебитна карта на титуляра   като извършил успешна транзакция, чрез сайт за електронна търговия SKR„Skrill. Com”, на стойност 2,70 евро /5,26 лева/ и деянието не представлява по тежка престъпление -  престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26 от НК.  

За това деяние му е наложено наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода , което на основание чл 66 НК е отложено с изпитателен срок от три години. Предвид наличието на още няколко присъди съдът, определи по всички тях общо наказание в размер на 2 години  лишаване от свобода. На осн. чл.66,ал.1 от НК съдът отложи определеното общо наказание за срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд В.Търново