Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж, измамил шестима с продажба на евтини дърва за огрев

22 Март 2017 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, който измамил шестима, като им предложил евтини дърва за огрев.

Обвинението срещу Росен Д.е за това, че в периода от началото на август 2016 г. до 22.10.2016 г. в условията на продължавано престъпление, с шест деяния, с които осъществил поотделно състава на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, с цел да набави за себе си имотна облага,

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, който измамил шестима, като им предложил евтини дърва за огрев.

Обвинението срещу Росен Д.е за това, че в периода от началото на август 2016 г. до 22.10.2016 г. в условията на продължавано престъпление, с шест деяния, с които осъществил поотделно състава на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у Д. Х. от село Леденик, Т. Г. от гр. Килифарево, П. Н. от гр. Дебелец, К. К., Д. Т. и И. М.от гр. В. Търново и с това им причинил имотна вреда общо в размер на 940 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1, във вр. чл. 26, ал.1 от НК.

При всички случаи обвиняемият се представял под скрита самоличност и под предлог, че негов братовчед продава 8 кубика дърва за огрев на по-ниска цена, предлагал на пострадалия да закупи част от тях на цена 40 лева на кубик и получавал сумата, но без да има намерение да изпълни обещаното и с това им причинил имотна вреда. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.