СГП с незабавна проверка за откраднатите тефтери „Златанов”

11 Ноември 2014 г.

 Градският прокурор на София Христо Динев разпореди незабавна проверка по повод вчерашни (от 10.11.2014 г.) публикации в медии, че са откраднати двата от т. нар. тефтери на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за разкриване и предотвратяване на ...

 Градският прокурор на София Христо Динев разпореди незабавна проверка по повод вчерашни (от 10.11.2014 г.) публикации в медии, че са откраднати двата от т. нар. тефтери на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за разкриване и предотвратяване на конфликт на интереси. Тефтерите, които са доказателства по делото срещу Златанов, са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30.09.2014 г. На 29.10.2014 г. следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийски апелативен съд.  

 На 05. 11. 2014 г. Стефан Бенчев подава сигнал в 06 РУП - СДВР, като уведомява органите на реда, че от автомобила му са изчезнали документи и лични вещи. Между документите са били и двата тефтера.

 Материалите по преписката са докладвани на Софийска районна прокуратура (СРП) на 11.11.2014 г., доколкото са налице данни за престъпление, което е от нейна компетентност. С постановление на СРП от същия ден е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление „кражба”.