Главният прокурор Сотир Цацаров заминава на официално посещение във Великобритания

4 Ноември 2014 г.

В периода 04.11 – 07.11.2014 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров заминава на официално посещение във Великобритания, по покана на Алисън Сондърс, ръководител на Службата на Кралската прокуратура. Предвидени са срещи и със съдията от Върховния ...

В периода 04.11 – 07.11.2014 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров заминава на официално посещение във Великобритания, по покана на Алисън Сондърс, ръководител на Службата на Кралската прокуратура. Предвидени са срещи и със съдията от Върховния съд Лорд Манс и с Дейвид Лидингтън, държавен министър по европейските въпроси в британското външно министерство. По време на визитата г-н Цацаров ще се срещне и с представители на Британската национална агенция за борба с престъпността, както и Британската приходна и митническа администрация.

Предмет на обсъждане ще бъдат въпроси за противодействието на организираната престъпност и корупцията, както и защитата на свидетели. Ще бъдат дискутирани добри практики на двете прокуратури и конкретни разследвания от взаимен интерес за България и Великобритания.