Главният прокурор координира разследването по взрива в Горни Лом

2 Октомври 2014 г.

 По повод на взрива в завода за боеприпаси „Миджур“ в  село Горни Лом на 1 октомври 2014 г., е образувано досъдебно производство. По разпореждане на главния прокурор г-н Сотир Цацаров на място е изпратен втори  екип от следователи от НСлС ...

 По повод на взрива в завода за боеприпаси „Миджур“ в  село Горни Лом на 1 октомври 2014 г., е образувано досъдебно производство. По разпореждане на главния прокурор г-н Сотир Цацаров на място е изпратен втори  екип от следователи от НСлС. Главният прокурор поема лично координацията по действията по разследването.

Процесуално-следствените действия продължават и към момента и се ръководят на място от окръжния прокурор на Видин. Предстои изземване на документация в Административната сграда на завода в Горни Лом, която е запечатана и поставена под охрана.

Претърсен е офисът на фирмата – собственик на завода за боеприпаси в гр. София и предстои изземване на цялата документация.

Разпитват се множество свидетели.

След като инженерните специалисти потвърдят, че условията за безопасност са налице, ще започне оглед на местопроизшествието.

В момента сапьорни части обследват мястото на взрива.