Истината за КТБ ще бъде изнесена в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров

19 Септември 2014 г.

На 19 септември 2014 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, вътрешният министър Йордан Бакалов, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов участваха в съвместна пресконференция в Пловдив по повод на разкрито убийство ...

На 19 септември 2014 г. главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, вътрешният министър Йордан Бакалов, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на пловдивската полиция Пламен Узунов участваха в съвместна пресконференция в Пловдив по повод на разкрито убийство от 2007 г. Разкриването е в изпълнение на заповед на главния прокурор от миналата година, с която се изисква продължаване на разследванията по спрени дела за извършени тежки престъпления.

За периода от 1999 до 2013 г. в Пловдив има 21 неразкрити убийства. 14 от тях са извършени с огнестрелни оръжия, посочиха участниците в пресконференцията.

В отговор на журналистически въпроси, г-н Цацаров заяви, че молбата за екстрадиция на Цветан Василев е подписана вчера и днес трябва да бъде предявена от Министерството на правосъдието до компетентните сръбски власти. Оттук-насетне всичко е в ръцете на сръбския съд, добави главният прокурор. В момента повдигнатото обвинение на Цветан Василев от българската прокуратура е за длъжностно присвояване в особено големи размери за близо 206 млн. лева (чл.203, ал.1, вр. чл. 20, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс).

Истината за КТБ няма да бъде скрита - тя ще се изнесе в съда, каза още главният прокурор.Според него парите на вложитилите трябва да бъдат гарантирани така както е по закон.

Прикачени документи