Главният прокурор на Република Турция пристига на официално посещение у нас

17 Септември 2014 г.

На 17 септември 2014 г. по покана на главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров у нас пристига на тридневно официално посещение турска делегация, водена от главния прокурор на Република Турция г-н Хасан Ербил. В делегацията са включени и ...

На 17 септември 2014 г. по покана на главния прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров у нас пристига на тридневно официално посещение турска делегация, водена от главния прокурор на Република Турция г-н Хасан Ербил. В делегацията са включени и прокурорът на гр. Истанбул г-н Хади Салихоглу, както и други прокурори.

В рамките на визитата са предвидени срещи между турската делегация и Главният прокурор на Р България, министърът на правосъдието, представители на Висшия съдебен съвет, както и срещи с ръководството на Апелативната специализирана прокуратура и Националния институт на правосъдието.

По време на посещението е предвидено и посещение в гр. Пловдив. Там ще се проведе среща с прокурори от Апелативната и Окръжната прокуратури в града и с министъра на вътрешните работи.

Визитата на турската делегацията в Р България е продължение от поредицата срещи, предвидени при подписването на Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете страни.

Споразумението беше подписано между Главният прокурор на Р България г-н Сотир Цацаров и Главният прокурор на Касационния съд на Р Турция г-н Хасан Ербил, при работно посещение на г-н Цацаров в Република Турция в периода 1 – 5.06.2014 г.

Освен работни срещи, са предвидени и регулярни обучения на прокурорите от двете държави, периодични консултации и сътрудничество при молби за оказване на правна помощ.