Главният прокурор награди четирима полицаи от ГД „Гранична полиция“

10 Септември 2014 г.

На церемония в Министерството на вътрешните работи на 10 септември 2014 г. главният прокурор г-н Сотир Цацаров награди четирима полицаи от ГД „Гранична полиция“ с почетен знак на Прокуратурата на Р България за проявен висок професионализъм в противодействие на контрабандата ...

На церемония в Министерството на вътрешните работи на 10 септември 2014 г. главният прокурор г-н Сотир Цацаров награди четирима полицаи от ГД „Гранична полиция“ с почетен знак на Прокуратурата на Р България за проявен висок професионализъм в противодействие на контрабандата и трафика на наркотични вещества.

Бисер Стефчов Бадев – полицейски инспектор V-та степен /началник на смяна/ в ГКПП – Видин на ГПУ – Видин към РДГП - Русе при ГДГП – МВР е награден за това, че на 06.09.2014 г. е открил 34 кашона с хероин с общо тегло 198,050 кг. Наркотикът е скрит в товарен автомобил, управляван от полски гражданин.

Йордан Иванов Йорданов – младши разузнавач в група „Оперативно - издирвателна дейност“ на ГПУ – Видин към РДГП - Русе при ГДГП - МВР е награден за това, че е участвал в процесуално-следствените действия по разкриване на превозваните 198,050 кг. хероин в товарния автомобил, управляван от полски гражданин.

Милен Митков Фотев – старши полицай в 02 група на ГКПП – Капитан Андреево на ГПУ – Свиленград към РДГП - Елхово при ГДГП – МВР е награден за това, че на 15.08.2014 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ е открил 31, 380 кг. наркотично вещество, отговарящо на хероин, според полевия тест. Наркотикът е бил скрит в товарен микробус, управляван от български гражданин.

Галин Иванов Иванов – старши полицай /водач на патрулен автомобил/ в 03 група „Охрана на държавната граница“ на ГПУ – Свиленград към РДГП – Елхово при ГДГП – МВР е награден за това, че на 24.08.2014 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ е открил наркотично вещество, отговарящо на хероин с тегло 33, 501 кг. Наркотикът е бил скрит в лек автомобил, управляван от турски гражданин.