Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняема и задържа за 72 часа жена, извършила опит за убийство

23 Февруари 2017 г.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново е задържа за 72 часа жена, извършила опит за убийство на съпруга си.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново е задържа за 72 часа жена, извършила опит за убийство на съпруга си.

Райна Н. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 22.02.2017 г. в с. Лозен, общ. Стражица, ул.”Осемнадесета”, направила опит умишлено да умъртви Никола Н. на 75 години, нанасяйки му удари с брадва в областта на главата и с нож в областта на гърдите, като деянието останало недовършено по независещи от нея причини - престъпление по чл.115,  вр. чл.18, ал.1 от НК.

На този етап от материалите събрани по делото може да се направи обосновано предположение, че тя е извършител на престъплението, което се наказва с „лишаване от свобода“ от десет до двадесет години. Налице е реална опасност същата да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Поради това прокуратурата ще внесе искане до Окръжен съд – Велико Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на лицето.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.