Образувано е досъдебно производство срещу заместник-кмет на Видин

2 Юли 2014 г.

 На 25.06.2014 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) при специализирана операция на ДАНС са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на Община Видин. Действията са ...

 На 25.06.2014 г. под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) при специализирана операция на ДАНС са извършени процесуално-следствени действия по отношение на Добромир Дилов – заместник-кмет по „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата” на Община Видин. Действията са предприети едновременно на територията на гр. Видин и гр. София, поради данни за извършени престъпления по служба. По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са общо 28 свидетели във Видин и София.

На 27.06.2014г. Добромир Дилов е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление от общ характер по смисъла на чл. 282, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка „Парична гаранция” в размер на 10 000 лева.

Извършени са обиск, претърсване и изземване в служебния кабинет и в жилището на Дилов, както и в офиси на свързани с него фирми във връзка с неправомерни действия на лицето по възлагане на обществени поръчки от Община Видин през 2013 г.