Главният прокурор на Р България заминава на посещение в Турция

31 Май 2014 г.

На 1 юни 2014 г. главният прокурор на Р България г-н Сотир Цацаров заминава на работно посещение в Турция, придружаван от заместника си г-жа Пенка Богданова. Визитата е по покана на Главния прокурор на Касационния съд г-н Хасан Ербил и ...

На 1 юни 2014 г. главният прокурор на Р България г-н Сотир Цацаров заминава на работно посещение в Турция, придружаван от заместника си г-жа Пенка Богданова. Визитата е по покана на Главния прокурор на Касационния съд г-н Хасан Ербил и ще продължи до 5 юни 2014 г. По време на посещението ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на България и Турция.

Г-н Цацаров и г-жа Богданова ще проведат срещи с главния прокурор на Турция, с председателя на Касационния съд г-н Али Алкан, с министъра на правосъдието г-н Бекир Боздаг, с ръководителя на истанбулската прокуратура и с военни прокурори. В програмата е предвидена и среща с Висшия прокурорски съвет на Турция. В рамките на визитата българските гости ще бъдат запознати с резултатите от борбата с организираната престъпност и корупцията в южната ни съседка и ще проведат разговори по разследвания, които засягат България и Турция.