Сотир Цацаров: Разследването по случая „Сарафово“ трябва да бъде доведено докрай

16 Май 2014 г.

Атентатът в Сарафово трябва да влезе в съда и това е целта на прокуратурата, заяви главният прокурор Сотир Цацаров на среща с директора на Европол Роб Уейнрайт. Г-н Уейнрайт пристигна на еднодневна работна визита в България на 16 май 2014 ...

Атентатът в Сарафово трябва да влезе в съда и това е целта на прокуратурата, заяви главният прокурор Сотир Цацаров на среща с директора на Европол Роб Уейнрайт. Г-н Уейнрайт пристигна на еднодневна работна визита в България на 16 май 2014 г. и проведе срещи с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и с председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Трябва да има ясен сигнал, че в България тероризмът се наказва с цялата строгост на закона, независимо от това кои са извършителите и коя международна организация стои зад тях, подчерта г-н Цацаров на брифинг пред журналисти след срещата.

Главният прокурор оцени високо сътрудничеството с Европол и посочи, че на България е оказана изключително ценна експертна, логистична и информационна помощ във всяко отношение за разследването на  терористичния акт на летище Сарафово в Бургас на 18 юли 2012 г., при който загинаха 5 израелски и един български гражданин.

Г-н Цацаров пожела успех на Роб Уейнрайт при кандидатирането му за ръководител на Интерпол, с оглед на професионалните и личните му качества.