Главният прокурор разпореди проверка на делата срещу Бисер Миланов

15 Януари 2014 г.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на 15 януари 2014 г.  са изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна. Поводът е отправени заплахи към журналисти от Би Ти Ви, за което Софийска районна ...

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на 15 януари 2014 г.  са изискани всички преписки, касаещи действията на Бисер Миланов, на територията на цялата страна. Поводът е отправени заплахи към журналисти от Би Ти Ви, за което Софийска районна прокуратура (СРП) е сезирана с оглед извършени хулигански действия от Миланов.

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на собственичката на имота, живееща в чужбина, чието жилище обитава понастящем Бисер Миланов.

Срещу Миланов се водят още две досъдебни производства и за престъпление по чл. 162 ал.1 НК във вр. с чл. 20 ал.2 НК (подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация),  и за закана за убийство ( чл. 144, ал.3 НК), образувани от СРП.

Бисер Миланов е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа.

Към момента прокуратурата извършва анализ на всички материали и дела, като се преценява привличането на Миланов като обвиняем по горепосочените досъдебни производства и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление.