Мъж, извършил измама на бензиностанция е предаден на съд от Районна прокуратура – Велико Търново

17 Януари 2017 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, извършил измама, като заредил гориво на бензиностанция без да плати.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, извършил измама, като заредил гориво на бензиностанция без да плати.

Обвинението срещу Красимир К. е за това, че на 25.06.2016 г. в с. Момин сбор, общ. В. Търново, на бензиностанция, собственост на „Лукойл България“ ЕООД с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у служителя, че има намерение и възможност да заплати зареденото от него гориво – 30,61 литра бензин А 95Н на стойност 60 лева, с което причинил на дружеството  имотна вреда в размер на 60 лева, представляваща стойността на незаплатеното гориво – престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.

Обвиняемият  предложил на свой приятел в гр.Павликени да се разходят с автомобила до гр. Велико Търново. На връщане спрели на бензиностанция - с. Момин сбор, за да заредят с бензин. Обвиняемият  слязъл и заявил на служителя на бензиностанцията, че желае да му бъде заредено гориво – бензин А 95 за сумата от 60 лева. Влязъл в помещението, където се намирала касата на бензиностанцията, взел от хладилната витрина една стъклена бутилка бира с цена 1,99 лева. На касата имало опашка от няколко души. Красимир К. се наредил на опашката пред касата. Когато дошъл неговия ред, на въпрос на касиерката дали има гориво за заплащане, той отговорил, че няма. Платил бирата,  бързо излязъл, качил се  в автомобила и напуснал територията на бензиностанцията.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.