Внесени са два обвинителни акта срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство

18 Декември 2013 г.

На 16 декември 2013 г.,  Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство на  Тихомир Цветанов Владимиров – престъпление по чл.115 вр. с чл. 18 ал.1 от НК.

На 27.05 ...

На 16 декември 2013 г.,  Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство на  Тихомир Цветанов Владимиров – престъпление по чл.115 вр. с чл. 18 ал.1 от НК.

На 27.05.2013 г., в гр. София, на ул.“Вашингтон“, в близост до Централните хали, с нож Салахедин Бин Аладин  е  нанесъл няколко удара по тялото на пострадалия Владимиров, като му е причинил четири рани, проникващи в коремната кухина, две рани в областта на гръдната кухина и рана на шията. Наранени са черния дроб и дясната външна артерия. Нараняванията на Владимиров са довели до опасност за живота му.

Деянието е останало недовършено по независещи от волята на Аладин причини –оказана е спешна медицинска помощ, без която би настъпила смърт на пострадалия.

На 18 декември 2013 г., Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за грабеж, придружен с опит за умишлено убийство– престъпление по чл. 199, ал. 2, т.2, пр. второ във вр. чл.198, ал.1, пр.първо, и 2-ро и във вр. чл.26, ал.3, във връзка с ал. 1 от НК.

На 1.11.2013 г., около 00.30  ч. на ул. „Пиротска“  в гр. София  е отнел движими вещи на стойност 566 лв. от Радосвета Драгева. Деянието е извършено чрез употреба на сила  - порязване на пострадалата с нож в областта на шията и чрез заплаха.

На 2 ноември 2013 г., около 01.30 ч. на ул. „Трапезица“, гр. София, Бин Аладин е направил опит да отнеме мобилни телефони на обща стойност 480 лв. от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Използвал е заплаха чрез насочване на нож срещу пострадалите и употреба на сила – наранил е един от пострадалите. Това деяние е останало недовършено по независещи от волята на Бин Аладин причини, а именно – самоотбрана.

На 2.11. 2013 г., около  2  ч. на ул. „Пиротска“, гр. София, в магазин за алкохол и цигари Бин Аладин е отнел движими вещи на стойност 444 лв. от Виктория Христова, продавач-консултант в магазина. Деянието е извършено чрез заплаха и употреба на сила. Бин Аладин е нанесъл на Христова множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете на пострадалата, довели до остра кръвозагуба и опасност за живота.

Грабежът е придружен с опит за убийство на Виктория Христова.

Спрямо Бин Аладин е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В хода на разследването срещу Салахедин Бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство (чл. 294, ал. 1 НК).

Александър Симеонов е предаден на съд за това, че е спомогнал  Бин Аладин  да избегне наказателно преследване. Симеонов е изхвърлил дрехите, с които е бил облечен Бин Аладин, укрил го е в домовете на свои познати в гр. София и в гр. Пловдив, изхвърлил е телефон, върху който е имало следи от извършеното престъпление.

Спрямо Симеонов е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило 1 месец и 11 дни. Разпитани са 32 свидетели, изготвени са  9 експертизи от 22 вещи лица, събрани са множество веществени доказателства.