Мъж, извършил грабеж на дамска чанта от жена е предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура – Тетевен

11 Януари 2017 г.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за извършен грабеж на дамска чанта от жена.

Обвинението срещу Преслав Г. е за това, че на 29.10.2016 г. около 23,00 часа в гр.Тетевен, Ловешка област на стълби водещи към ул.“Полковник Орлов“ отнел чужди движими вещи: дамска чанта с портмоне и сумата от 230,16 лв., всичко на обща стойност от 261,76лв. от владението на 54-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, за да издърпа с ръце носената от жената чанта - престъпление по чл.198 ал.1 от НК.

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу 27-годишен мъж за извършен грабеж на дамска чанта от жена.

Обвинението срещу Преслав Г. е за това, че на 29.10.2016 г. около 23,00 часа в гр.Тетевен, Ловешка област на стълби водещи към ул.“Полковник Орлов“ отнел чужди движими вещи: дамска чанта с портмоне и сумата от 230,16 лв., всичко на обща стойност от 261,76 лв. от владението на 54-годишна жена, с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, за да издърпа с ръце носената от жената чанта - престъпление по чл.198 ал.1 от НК.

Пострадалата работила като продавач в хранителен магазин. Вечерта приключила работа, заключила вратата на магазина и тръгнала да се прибира пеша към домът си. След като започнала да се изкачва по осветени стъпала, чула стъпки зад гърба си, обърнала се назад и видяла високо момче с черно яке с качулка на главата, което бързо се приближило, хванало дамската й чанта и започнала да я дърпа. Жената започнала да вика за помощ, но въпреки съпротива й нападателят успял да издърпа чантата и да избяга нагоре по стъпалата. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.