Представяне на проект „Изграждане на капацитет на Прокуратурата на Република България за взаимодействие с гражданското общество“

30 Септември 2013 г.

На 01.10.2013 г., вторник, от 10:30 ч. в зала „Арена“ на хотел „Арена ди Сердика“ (гр.София, ул. „Будапеща“, № 2-4), Прокуратурата на Република България ще проведе пресконференция, на която ще бъде представен проекта „Изграждане на капацитет на ...

На 01.10.2013 г., вторник, от 10:30 ч. в зала „Арена“ на хотел „Арена ди Сердика“ (гр.София, ул. „Будапеща“, № 2-4), Прокуратурата на Република България ще проведе пресконференция, на която ще бъде представен проекта „Изграждане на капацитет на Прокуратурата на Република България за взаимодействие с гражданското общество“.

Проектът е с период за изпълнение 18 месеца, на стойност 599 335 лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта е повишаване на ефективността, прозрачността и общественото доверие в дейността на прокуратурата чрез установяване на устойчива политика за публична комуникация и прилагане на мерки за подобряване на общата координация и професионалната практика на прокуратурата при взаимодействие с гражданското общество.

Каним всички неправителствени организации, медии и експерти в областта на публичната комуникация, които проявяват интерес по темата на проекта, да присъстват на пресконференцията.