Съвместна операция на прокуратурата и полицията

23 Август 2013 г.

На 22.08.2013 г., в землището на село Мало Конаре, област Пазарджик, в хода на съвместна операция на прокуратурата и полицията, е извършено претърсване на оранжерия и свързани с нея помещения. Установено е, че в самата оранжерия /с размери ...

На 22.08.2013 г., в землището на село Мало Конаре, област Пазарджик, в хода на съвместна операция на прокуратурата и полицията, е извършено претърсване на оранжерия и свързани с нея помещения. Установено е, че в самата оранжерия /с размери 50x85 м./ се отглежда само канабис, при създадени всички условия за това /вентилационна система, напояване и т. н./. В хале, пригодено и използвано за обработка и сушене на канабиса, са открити машини за надробяване и рамки за сушене на растителната маса. От контейнерите на машините и от самите рамки са иззети полусухи листа с общо тегло 152,1 кг., които са били в процес на обработка. При извършените полеви тестове тази листна маса, както и пробите от растенията в оранжерията, реагират на марихуана. Образувано е досъдебно производство.

Днес, 23.08.2013 г., в 13,00 ч., на място в оранжерията и халето в с. Мало Конаре, окръжният прокурор на гр. Пазарджик Димитрия Ганчева и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще дадат кратка пресконференция, с представяне на откритата „фабрика за марихуана".