Във връзка с публикации в медиите

12 Юли 2013 г.

Във връзка с публикации в медиите относно системно нарушаване на нормативните актове от превозвачи, осъществяващи таксиметров превоз на пътници, в изпълнение на правомощията си, Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура ...

Във връзка с публикации в медиите относно системно нарушаване на нормативните актове от превозвачи, осъществяващи таксиметров превоз на пътници, в изпълнение на правомощията си, Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховна административна прокуратура възложи проверки на Изпълнителна Агенция «Автомобилна администрация» и на Главна дирекция «Национална полиция».

При проверките, на територията на цялата страна, ще бъде осъществен контрол за законосъобразното и безопасно извършване на таксиметрови превози на пътници, при спазване на правилата на Закона за автомобилните превози, Наредба №34/6.12.1999 г. за таксиметров превоз на пътници и Закона за движението по пътищата .

За резултата от проверките обществеността ще бъде информирана своевременно.