Вследствие на предприетите действия и протеста на Върховната административнапрокуратура

18 Юни 2013 г.

Вследствие на предприетите действия и протеста на Върховната административнапрокуратура, Агенция пътна инфраструктура (АПИ) изцяло възприе аргументите на прокуратурата за осигуряване на по-висока безопасност на движението и забрани движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с максимална маса ...

Вследствие на предприетите действия и протеста на Върховната административнапрокуратура, Агенция пътна инфраструктура (АПИ) изцяло възприе аргументите на прокуратурата за осигуряване на по-висока безопасност на движението и забрани движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с максимална маса над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета), селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за периода от 07.06.2013г. до 30.09.2013 г. в интервала от 16:00 до 22:00 часа за последния работен ден от седмицата (петък), а в интервала от 14:00 до 20:00 часа – за неделя, предпразничен и последния празничен ден по: автомагистрали; пътища І-ви клас; пътища ІІ-ри клас, в участъците подробно описани в заповедта на АПИ.

Отдел „Надзор за законност, защита на обществения интерес и правата на гражданите” при Върховната административна прокуратура ще продължи да наблюдава изпълнението на въведеното ограничение в заповедта на Агенция пътна инфраструктура.