По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишен мъж за кражба

1 Декември 2016 г.

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил Й., на 31 г., за това, че чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на моторно превозно средство е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай – престъпление по чл. 195 ал.1 т.2, т.4 и т.7 във връзка с чл. 194 ал.1 от Наказателния кодекс. 

По искане на Районна прокуратура-Хасково съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Васил Й., на 31 г., за това, че чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на моторно превозно средство е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и не представлява маловажен случай – престъпление по чл. 195 ал.1 т.2, т.4 и т.7 във връзка с чл. 194 ал.1 от Наказателния кодекс.  До момента е установено, че на 12 ноември 2016 г. в гр. Хасково обв. Васил Й. е отнел от вилен имот каравана тип “конско ремарке” и два коня порода „Пони“, всичко на обща стойност 6000 лева. Собственикът използвал двете понита като атракция на децата в парк „Кенана“ в гр. Хасково. След извършени оперативно-издирвателни мероприятия животните са открити в село в района на гр. Стара Загора, а караваната в село в района  на гр. Нова Загора.

До момента Васил Й. е осъждан за кражба със споразумение, одобрено от Районен съд - Нова Загора,  с което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от седем месеца условно с изпитателен срок от три години, както и за отвличане на лице от женски пол с цел да встъпи в брак, като и по това дело наказанието също е било отложено с изпитателен срок. През 2011 г. Районен съд-Нова Загора  му е наложил глоба за маловажен случай на държане на наркотични вещества. В момента срещу обвиняемия има още три незавършени наказателни производства в РУ на МВР-Нова Загора, като две от тях са за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство и едно за държане на наркотични вещества.