По обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица, двама мъже са осъдени за извършени от тях транспортни престъпления

24 Ноември 2016 г.

Прокуратурата e предала на съд над 80 шофьори – нарушители

По обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица над 80 шофьори, са наказани за извършени от тях транспортни престъпления. От тях 50 са шофирали след употреба на алкохол и над 30 - без свидетелство за управление. При повече от половината от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производства, при които разследването е приключило и извършителят е предаден на съд и осъден в изключително кратки срокове. За извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 29 обвинителни акта, 33 споразумения и 23 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност.  

След одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура - Горна Оряховица двама мъже са осъдени на лишаване от свобода, за транспортни престъпления

На шест месеца лишаване от свобода при строг режим и глоба 250 лева е осъден 22-годишен мъж за шофиране без свидетелство за управление. Красимир И. се призна за виновен за това, че на 07.06.2016 г. в гр. Г.Оряховица, управлявал лек автомобил марка „БМВ" без съответното свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние, влязло в сила на 01.03.2016 г. Деянието е извършил виновно, при форма на вината - пряк умисъл - престъпление по чл. 343в, ал.2 от НК.

След одобрено от съда споразумение Димитър П. е осъден на три месеца лишаване от свобода при общ режим. Той се призна за виновен за това, че на 30.10.2016 г. , в гр. Д. Оряховица, управлявал лек автомобил “Рено” с концентрация на алкохол в кръвта 1.27 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда на 08.05.2015 г. за такова деяние - престъпление по чл. 343Б, ал. 2, вр. ал.1 от НК.